Choklad eller vin – eller både och?

När det kommer till choklad är det först och främst starkviner då desserter av den typen ofta är lite fylligare. Till lite tyngre desserter kan det också funka med Cream Sherry och PX sherry till de allra tyngsta. Några är helt frälsta när det kommer till portvin och choklad – man ska dock vara lite aktsam med Vintage port och Late Bottled Vintage.

För den riktiga finsmakaren är då http://www.vingruppen.se/Wineworld/ och dess lager av olika goda viner en bra första plats att söka vidare på. Där kan du beställa hem riktigt goda viner till ett förmånligt pris direkt hem till din brevlåda. Leverantören har självklart andra viner än enbart sådant som passar till just desserter eller eventuellt choklad.

För den som kanske är mer intresserad av chokladen finns också Chokladsajten som fokuserar mer på själva chokladen men som ändå har goda och bra tips på viner som passar just dig. Många missar att just vissa desserter ska ätas tillsammans med ett gott vin för att då få fram smakerna bäst. Både när det kommer till 7rätters middagar, en enkel svensk husmanskost så gör det du dricker till att maten får en helt annan innebörd. Det kan vara värt att tänka på. För den enklare så har även Systembolaget ett stort sortiment för import. Det kan man fråga om i din butik.

För att komma till kärnan för den bästa chokladen ska man gå på ren kakao. Hur mycket socker som finns i chokladen samt vilken böna det är. Chokladen kan även innehålla någon speciell smak för ytterligare finess.

Sidan tillhandahåller även privatimport för den som är intresserad.