Topp tre recept på goda saker

Det här med goda saker. Det är något som man faktiskt kan säga att man kan få förmycket av, och då gäller det att välja sina godsaker med omsorg.

I den bästa av alla tänkbara världar så skulle godsakerna vi åt ge oss styrka och vara nyttiga och i den bästa av alla tänkbara världar så skulle vi alla även vara experter på att göra marsipanrosor och maränger. Men även om vi må leva i en fantastisk värld av stora möjligheter så lever vi inte i den bästa av alla tänkbara världar. Dock är de härligt att veta att vi kan få till läckra efterrätter som får smaklökarna att hoppa och oss att tro vi är i himmelriket.

Recept, dryck och skål!

Det behöver egentligen inte vara så svårt. Allt handlar om att du ska ha ett bra recept, en passande dryck och vänner som du sedan kan avnjuta det hela med. När det kommer till recept så är internet en guldgruva där du kan vaska fram precis vad du är sugen på. Topp tre som vi vill locka med är:

  • Romrussintryfflar
  • Lakritsfudgekaka
  • Citronbiscotti med vit choklad.

Sedan så är det ju så att smaken är som baken och vad du kan göra för att få lite mer inspiration är att fundera på vad det är för varmrätt som det ska bjudas på och försök att få en bra balans med efterrätten. Är det en tung varmrätt så kanske det passar bättre med en lite enklare efterrätt. Och när det kommer till den rätta drycken så ska du välja ett dessertvin som är minst lika sött som chokladen eller vad det nu bjuds på. Det finns en bra artikel på SvD.se som du kan läsa för att få mer information om drycker, men vad dem säger mer är att om du har en dessert som är choklad så ska du välja ett dessertvin av druvan muscat då den passar otroligt bra.

Lycka till och glöm inte att det både ska vara roligt att laga maten och äta den, inte bara äta den. Så ta dig inte vatten över huvudet utan se till att ha kul!