Vann kockarnas kamp 2016

chefÅrets kockarnas kamp har varit en riktig nagelbitare för dem som följt programmet hemma i TV-sofforna. En av deltagarna, Edin Dzemat, som redan tidigt i tävlingen började redan då sopa banan med de andra deltagarna har nu vunnit hela tävlingen. Han imponerade stort med sin beslutsamhet, metodik och sitt lugn, men framförallt med den fantastiska mat som han lagat.

 

Tidigare inlägg har behandlat det något som de flesta känner igen, nämligen det där med att hitta tid till att laga mat. Men det handlar inte bara om tid i köket, utan även om inspiration. För utan inspiration blir maten inte så god som den borde bli. En inspirationskälla som på senaste sänts på TV4 är Kockarnas Kamp, där Edin Dzemat tog hem segern med dunder och brak.

 

Två vänner tävlade mot varandra

I finalen av kockarnas kamp var det den gamla Tv-kocken Pelle Johansson som stod mot Edin Dzemat. Men guldet tog Edin hem med råge, och eftersom Edin under programmets gång samlat på sig rekordmånga medaljer i tidigare tävlingar så hade Pelle knappt en chans. Pelle var bäst i första tävlingsmomentet, men därefter tog det stopp. Edin dominerade sedan tävlingen och vann överlägset. Edin verkade mycket glad för sin vinst och likaså Pelle, där fanns inga sura miner då de är goda vänner.

 

Nerver av stål

Genom alla tävlingar har Edin imponerat stort med sina nerver av stål. Han har målinriktat, metodiskt och med ett stort lugn tagit sig igenom alla tävlingar med utmärkt resultat, och dessutom ofta i rekordfort. Och såklart har han lagat fantastisk mat som inspirerat tittare över hela landet. Enligt Expressen säger Edin själv säger att han även var kolugn i finalen, medans Pelle var mer käck och fräck. Edin menar på att han visste att Pelle skulle slå honom i första tävlingen, innebar att tornera potatis. Men sedan var han ganska så säker på att han skulle göra bäst ifrån sig. Edin Dzemat är sannerligen en värdig vinnare, lite kaxig men med glimten i ögat.