Komma snabbt i form

Det mesta i dagens moderna forskningsrapporter tyder på att det är en hälsosam balans mellan det som vi äter och hur och när vi rör på oss som påverkar den allmänna hälsan. Även om livskvaliteten är viktigt och man ibland behöver kunna unna sig saker, kan man på sikt behöver välja bort delikatesserna i fler situationer.

GI-dieten alltmer populär

När det gäller kosten är tipsen ofta varierande beroende vem det är som man pratar med, men de allra flesta experter håller med om att en balans mellan olika viktiga mineraler och näringsämnen är det allra bästa. En av de dieter som under de senaste åren kommit fram och omtalats som väldigt effektiv är GI-dieten, klicka här för att veta mer. GI-dieten utformades från början till dem som har diabetes, då dieten går ut på en kost som innehåller mindre socker.

För att komma snabbt i form gäller det att man verkligen är motiverad till att börja leva ett nytt, mer hälsosamt liv. Har man motivationen är chanserna större till att de nya vanorna också kommer att bli långsiktiga. Ett mer konkret tips för att komma snabbt i form är att ta hjälp av vänner. Vet man att man har en kompis som väntar på en i träningslokalen blir det betydligt svårare att låta bli att gå dit. Det förutsätter dock att man tillsammans har en förmåga att peppa och uppmuntra varandra, även när det känns tungt.

Träning för äldre

Även när man är äldre, över 60 år, är det viktigt att man fortsätter att äta bra men framförallt är det viktigt att man fortsätter att röra på sig och träna i den grad som det är möjligt. Många av oss har en bild av att kroppen inte gör något annat än att förfalla när vi blir äldre. Vi krymper, blir svagare. Kanske ser och hör vi sämre också. Helt sant är dock inte detta. Hjärnan fortsätter att utvecklas så länge man håller den igång, sak som muskelmassan kan fortsätta att öka så länge man tränar även upp i höga åldrar. Just därför är träningsdosen för äldre personer som är friska, att träna upp till fyra gånger i veckan. Något man även brukar rekommendera för yngre. Skillnaden är att det är när man blir äldre som fusket med träningen och kosten blir så mycket tydligare, än på ungdomar. Som ung kan man fuska med både kost och träning men ändå komma undan med det, tills man blir lite äldre. Vad man kommer att kunna förebygga med träningen, oavsett ens ålder, är:

  • Sjukdomar i hjärtat
  • Fetma och övervikt
  • Diabetes